Me

Me = Leidenschaft.

Huippujengi. Niin me kuvaamme itseämme.

Huippujengi. Niin kuvaavat meitä asiakkaamme.

Huippujengi on monitahoinen määre. Ihan ensimmäiseksi se kuvaa varmasti osaamistamme, olemmehan yrityskulttuurin muotoilun suomalaisia huippuosaajia ja pioneereja, mutta ei siinä kaikki. Huippujengi tarkoittaa myös sitä, että olemme kova tiimi: Autamme toisiamme, välitämme toisistamme ja kehitämme toisiamme. Päivittäin.

JOKAINEN ON OMAN ELÄMÄNSÄ LAIDARI

Tehtävänä korjata (vain) koko Suomi.

Suomalainen työelämä on rikki ja me olemme päättäneet korjata sen. Olemme vakaasti sitä mieltä, että HR, siinä muodossa kuin me sen tunnemme, on kuollut. Ei sen takia, että tarpeet ”klassiselle” HR:lle olisivat hävinneet organisaatioista, vaan sen takia, että hallinnollisen HR:n tekeminen on siirtynyt luontevasti esimiehille ja alati kehittyville tietojärjestelmille. Tästä syystä organisaatiot eivät enää tarvitse HR:ää sen klassisessa merkityksessä, vaan jotain aivan uutta. Selvyyden vuoksi puhumme kuitenkin tässäkin yhteydessä HR:stä, mutta tarkoitamme sillä jotain aivan muuta kuin palkkaprosessien hinkkaamista ja lomakirjanpitoa.

Leidenschaftin talentit eivät tuo pelkästään itseään ja omaa osaamistaan organisaationne käyttöön, vaan koko yhteisömme kokemuksen ja ymmärryksen (ja sitähän riittää).

Huhtikuussa 2022 hartiamme levenivät entisestään, kun yhdistimme voimamme Eezy Flown kanssa.

Me olemme laidareita

Leidenschaftin tiimi

Leidenschaft on huippuosaajien vahva yhteisö. Meillä on töissä intohimoisia liiketoiminnan kasvattajia ja yrityskulttuurimuotoilijoita paremman työelämän asialla. Laidareiden yhteystiedot löydät tästä.

OTA YHTEYTTÄ

Mietityttääkö jokin? Älä epäröi, ota yhteyttä!

Me emme halua koskaan syödä yksin. Olemme halukkaita ja innokkaita keskustelemaan kanssasi mistä tahansa haasteesta tai mahdollisuudesta, jonka äärellä päiväpainisi käyt. Jos hyvin käy, voimme löytää yhdessä ratkaisun haasteisiisi. Olemme myös rohkeita sanomaan ei, jos emme ole parhaimmillamme haasteesi ääressä. Kanssamme vietetty tunti ei vielä tähän mennessä ole vienyt yhtään organisaatiota taaksepäin.

Jos yrityskulttuuri on sinulle tai yrityksellesi tärkeä, ota yhteyttä.