Arvojen muotoilu

Arvot ovat pääomaa, mutta pääoma ei ole arvo.

Yrityksen arvot eivät ohjaa bisnestä, vaan ihmisiä bisneksessä. Siksi arvot tulee kirjoittaa ihmisille. Asiakkaille yrityksen arvot tulevat todeksi kokemuksista, ei huoneentauluista. Siksi arvot tulee suunnata työntekijöille, ei asiakkaille tai sijoittajille.

Edut pähkinänkuoressa

  • Yksi
  • Kaksi
  • Kolme
  • Neljä…

Muotoilemme yrityksenne näköiset arvot.

Arvot ovat vahvin johtamisen väline. Arvojen tehtävänä on kertoa henkilöstölle, miten toimimalla yrityksessä toimii oikein ja miten toimimalla yritys uskoo pääsevänsä tavoitteisiinsa.

Mielestämme arvoprosessi ei ole konsensusharjoite. Emme myöskään usko, että arvoprosessin demokratisoiminen on tarpeellista, sillä lähtökohtaisesti se luo työntekijöille vain illuusion vaikutusmahdollisuudesta. Arvojen pitää tulla yrityksen omistajilta ja/tai toimivalta johdolta, sillä heidän sitoutumisensa arvoihin on ensisijaisen tärkeää. Työntekijät toki sitoutetaan prosessiin, mutta kutsu meidät kertomaan miten ja missä vaiheessa.

Toimimme arvojen muotoilijoina ja sanoittajina, sekä vastaamme koko prosessin fasilitoimisesta ja johtamisesta. Lopputulemana ovat selkeästi sanoitetut ja innostavat arvot, jotka ohjaavat kaikkea arjen toimintaa. Tämän lisäksi voimme auttaa teitä viemään arvot organisaationne arkeen.

Case

Joku osti meiltä joskus jonkun

Suspendisse ad imperdiet eros ac a mus convallis iaculis at a conubia a felis cursus parturient habitasse auctor mus congue class a morbi ullamcorper parturient dignissim suspendisse quisque. Augue quisque taciti eu mus parturient fusce mattis mauris sodales tempor a bibendum lacinia odio. Habitasse sit ridiculus a vestibulum taciti eros nullam hendrerit posuere consectetur a ultricies blandit laoreet quisque commodo est elementum ullamcorper rhoncus a a fames lorem nisi orci.

Leidenschaft - Suomen ensimmäinen yrityskulttuuritoimisto
Ota yhteyttä

Oletko valmis määrittelemään teidän arvot?

Me emme halua koskaan syödä yksin. Olemme halukkaita ja innokkaita keskustelemaan kanssasi mistä tahansa haasteesta tai mahdollisuudesta, jonka äärellä päiväpainisi käyt. Jos hyvin käy, voimme löytää yhdessä ratkaisun haasteisiisi. Olemme myös rohkeita sanomaan ei, jos emme ole parhaimmillamme haasteesi ääressä. Kanssamme vietetty tunti ei vielä tähän mennessä ole vienyt yhtään organisaatiota taaksepäin.

Jos yrityskulttuuri on sinulle tai yrityksellesi tärkeä, ota yhteyttä.