Asiakascaset

Tekemisen meininkiä

Vain teot muuttavat maailmaa!

Yrityskulttuurin johtaminen ja kehittäminen vaatii tekoja, konkreettisia sellaisia. Olemme asiakkaiden tukena kulttuurin muutosmatkalla – kädet savessa, aidosti apuna. Täältä löydät muutamia esimerkkejä asiakkaillemme toteutetuista teoista!

Tommi Tervanen Olemme vieneet johtoryhmätyömme strategiselle tasolle Leidenschaftin HRaaSin avulla. Tommi Tervanen Kotipizza Group Isabella Pikkarainen Arvot ovat tuoneet selkeää linjaa ja tukea päätöksentekoon. Arvotyö on ollut koko homman ytimessä. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä yhteistyöhön Leidenschaftin kanssa, meni enemmän kuin nappiin. Isabella Pikkarainen Cloud2 Petri Alaluusua Kiitos Leidenschaft, että annoitte suoraa palautetta!
Tässä on nyt aika paljon sulateltavaa mutta nyt tiedämme kulttuurimme nykytilan ja voimme aidosti alkaa tekemään toimenpiteitä sen kehittämiseksi. Tämä oli hyödyllinen silmien avaus meidän koko johtoryhmälle.
Petri Alaluusua Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri
Teemu Annala On aina mukavaa tehdä töitä yhdessä ihmisten kanssa, jotka osaavat ja uskovat asiaansa, ja ovat siitä ylpeitä. Se johtaa tavallisesti hyviin asioihin ja tehtävälle asetetut tavoitteet saavutetaan. Näin onnellisesti meille kävi Leidenschaftin kanssa. Teemu Annala Sospro Rauha Bato-Liukkonen Leidenschaftin rohkeus ja ammattitaito arvojen sanoittamisessa oli meille valtavan arvokasta. Uskallus ja kyky kiteyttää arvot mieleen ja kieleen tarttuvalla tavalla innosti meidät johtona ja insinööritalona pukemaan abstraktia kulttuuria konkreettisiksi arvoiksi, joihin heleniläiset samaistuivat ja jotka innostivat kulttuurimuutokseen. Rauha Bato-Liukkonen Helen Tiina Riihola Leidenschaftin Mikko ja Mona osasivat ihanan kannustavalla tavalla avata kovassa kasvuvauhdissa sumentuneita silmiämme ja "potkia" projektissa eteenpäin. Saimmekin heidän kanssaan yhdeksässä kuukaudessa enemmän aikaiseksi, kuin mihin omin voimin olisimme tuskin edes kahdessa vuodessa pystyneet. Tiina Riihola HopLop Hanne Keidasto Leidenschaftin Jonna on tarttunut hienosti toimeen ja ollut myös lähiesimiesten tukena operatiivisessa toiminnassa. Olemme saaneet struktuuria siihen, miten käytännön tekeminen tukee laajempaa liiketoimintastrategiaa. Hanne Keidasto Vesivek Oy Samuli Koskela Meillä Lexiassa on tavoitteena toimialan paras työntekijäkokemus. Tavoitteemme saavuttamiseksi halusimme rakentaa yrityskulttuurin, jossa osaajat viihtyvät ja menestyvät, ja jonka ammattimainen mutta rento meininki jalostuu huikeaksi asiakaskokemukseksi. Tälle kulttuurimatkalle valitsimme kumppaniksi Leidenschaftin. Samuli Koskela Lexia
Lue case Asiakkaan suusta

Tunnusta intohimoa,
tilaa uutiskirje.

Jos sinua kiinnostaa kuulla työelämän ajankohtaisia asioita yrityskulttuurin näkökulmasta intohimoisesti kirjoitettuina, olet saapunut oikeaan paikkaan. Lupaamme ettemme käytä luottamustasi väärin.