Yrityskulttuurin muotoilu

Meidän käsissä kaikki on savea.

Meillä on vankka näkemys ja kokemus siitä miten yrityskulttuuria rakennetaan rakenteiden, toimintatapojen tai esimerkiksi viestinnän avulla. Me perehdymme organisaatiosi yrityskulttuurin nyky- ja tavoitetilaan ja muotoilemme valitut yrityskulttuurilliset osa-alueet tukemaan tavoitekulttuurin rakentumista.

Edut pähkinänkuoressa

  • Yksi
  • Kaksi
  • Kolme
  • Neljä…
Muotoiluesimerkkejä

Rekrytointi

Millä ihmeellä saan houkuteltua parhaat tekijät meille? Miksi hukun näihin aivan vääränlaisiin työhakemuksiin? Miten saisin juuri oikeat hakijat kiinnostumaan meistä? Rekrytointi on yksi voimakkaimmin yrityskulttuurin vaikuttavista rakenteista, ehkä jopa se kaikkein voimakkain.

Me varmistamme kanssasi, että rekrytointiprosessinne on tavoitekulttuurinne mukainen ja tukee juuri teille sopivan talentin löytämisessä. Muotoilemme ja rakennamme rekrytoinnin kokonaisvaltaisesti alkaen työnantajamielikuvaa luovista työnantajalupauksista aina työsopimuksen allekirjoittamishetkeen asti. Niin hakijaviestintä kuin jokainen prosessin aikainen kohtaaminen muotoillaan tukemaan huippuluokan työnhakijakokemusta.

Konkreettisesti autamme teitä rekry-ja urasivustojen rakentamisessa, työpaikkailmoitusten sanoittamisessa sekä hakuprosessin vaiheistamisessa sopivia haastattelukysymyksiä ja yrityksen sisäistä työnjakoa myöten. Autamme löytämään rekrytointiinne tavoitekulttuurinne mukaisen twistin ja sen wow-efektin, jolla jäätte myönteisesti mieleen myös ei:n saaneille hakijoille. Erikseen sovittaessa voimme auttaa myös hakijoiden seulonnassa ja rekrytointiprosessin eri vaiheiden toteuttamisessa HRaaS-palvelumme kautta.

Perehdytys

Mitä pitäisi tapahtua ensimmäisen päivän aikana? Olisikohan hyvä tehdä parin viikon suunnitelma tuntitasolla uudelle tulijalle? Vai kuukauden? Mitä sen suunnitelman pitäisi sisältää? Jos rekrytointi on tärkeää, niin sitä on myös uusien ihmisten perehdyttäminen.

Kun talentti on saatu taloon, alkaa sitouttaminen ja rekrytoinnissa annettujen lupausten lunastaminen. Itse asiassa me olemme sitä mieltä, että talon tavoille opastaminen ja työyhteisöön integroiminen kannattaa aloittaa jo ennen ensimmäistä työpäivää. Jos vaivalla taloon saatu huipputyyppi häipyy koeajalla, kaikkia harmittaa.

Perehdytysprosessin muotoilulla varmistamme, että rekrytoinnissa annetut lupaukset myös lunastetaan päivästä yksi alkaen. Siksi muotoilemme kanssanne juuri teidän tavoitekulttuurianne tukevan perehdytysprosessin.

Perehdytysprosessissa uusi tulija otetaan kokonaisvaltaisesti osaksi yhteisöänne. Hänelle annetaan eväät voida hyvin hyvin niin ammatillisesti kuin työyhteisön jäsenenä. Tervetulotoivotusten, intensiivisten bootcampien tai ripotellen arkeen aseteltujen oppimishetkien avulla autamme sinua pitämään huolta siitä, että jo perehdytys sujuu juuri niin kuin sen pitääkin.

Johtamisroolit

Mitä johtaminen tarkoittaa meillä? Mikä on esihenkilön rooli? Milloin hän on onnistunut? Mitä hänen tiiminsä häneltä odottaa? Johtaminen voi olla erilaista eri organisaatoissa ja silti yhtä hyvää. Tärkeintä on, että johtaminen rakentaa ja toteuttaa juuri teidän tavoitekulttuurianne.

Mitä isompi organisaatio, sitä isompi rajapinta lähiesihenkilöiden ja muun henkilöstön välillä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että esihenkilöt edustavat sitä arvomaailmaa ja elävät todeksi tavoitekulttuuria, jota kohti organisaatio pyrkii. Ja olipa organisaatio teal tai lean, pyramidi oikein- tai väärinpäin, selkeää ja työntekoa sujuvoittavaa johtamista tarvitaan aina.

Aloitamme selvittämällä esihenkilötyöhön kohdistuvat odotukset ja vaatimukset organisaatiosi eri osista. Muotoilemalla johtamisroolit tavoitekulttuuria tukeviksi autamme sinua varmistamaan strategian jalkautumisen ja tavoitekulttuuria kohti vievän arkitekemisen. Tarvittaessa voimme jatkaa esihenkilöiden ja tiimien valmennuksilla tavoitekulttuurin edistämiseksi.

Oppimisen ja kehittymisen rakenteet

Johdetaanko teillä osaamista strategisesti ja suunnitelmallisesti? Tiedättekö mitä osaamista ja supervoimia tekijöillänne jo on? Entä mitä osaamista tarvittaisiin, nyt ja tulevaisuudessa? Tunnistatteko mitä taitoja saadaan kehitettyä kouluttamalla ja mihin tarvitaan rekrytointia?

Me autamme vastaamaan näihin ja muihin osaamisen johtamista koskeviin kysymyksiin. Kuulemalla sekä johdon että henkilöstön tarpeita pystymme muotoilemaan apunanne henkilöstön motivaatiota ja yrityksen kilpailukykyä vahvistavat kehittymisen rakenteet. Tämän päivän oppiminen on paljon muutakin, tai ehkä nimenomaan muuta, kuin kursseilla istumista. Me autamme löytämään teidän organisaationne tavat opettaa ja oppia, kehittää ja jakaa osaamista.

Työntekijöiden profiilit

En ymmärrä sitten yhtään näitä meidän myyjiä. Millä ihmeelle motivoin milleniaalin?

Uskomme, että johtamisessa tarvitaan empatiaa. Johtajien ja esihenkilöiden pitää ymmärtää mitä yksilöt pitävät merkityksellisimpänä oman motivaationsa ja hyvinvointinsa näkökulmasta.

Siksi autamme teitä selvittämään millaisia työntekijäprofileeja teillä on, millaiset työntekijät ovat juuri teillä eniten liekeissä ja mitkä toimet kutittavat minkäkin profiilin motivaatiota.

Käytämme työkaluna mm. empatiakarttaa, joka auttaa ymmärtämään työntekijän maailmaa. Mistä hän ilahtuu, mitä hän pelkää, mitä hän kuulee, mihin uskoo… Siqni-työntekijäymmärrystyökalu on toinen keskeinen keino sukeltaa työntekijän maailmaan.

Profiileja voidaan hyödyntää laajasti johtamisessa; niin rekrytoinnissa, perehdytyksessä, roolien luomisessa kuin palkitsemisessa.

Case

Joku osti meiltä joskus jonkun

Suspendisse ad imperdiet eros ac a mus convallis iaculis at a conubia a felis cursus parturient habitasse auctor mus congue class a morbi ullamcorper parturient dignissim suspendisse quisque. Augue quisque taciti eu mus parturient fusce mattis mauris sodales tempor a bibendum lacinia odio. Habitasse sit ridiculus a vestibulum taciti eros nullam hendrerit posuere consectetur a ultricies blandit laoreet quisque commodo est elementum ullamcorper rhoncus a a fames lorem nisi orci. Id senectus amet praesent ullamcorper enim mauris maecenas imperdiet tempor ullamcorper conubia a euismod senectus iaculis a dis vestibulum vel ad suspendisse erat convallis. Suspendisse condimentum lacinia amet tempus duis adipiscing ornare vel quam morbi eu potenti nunc sapien vel in duis a a fames vestibulum a a dolor consectetur fringilla curabitur ullamcorper. A scelerisque sodales parturient consectetur a curabitur a adipiscing nec adipiscing elementum nunc a fames mi diam nulla adipiscing curabitur condimentum etiam duis quam fringilla dis. Nisl parturient quisque nec ante parturient ullamcorper per adipiscing adipiscing vitae parturient curabitur vel interdum velit a vitae.

Diam placerat magna a odio consectetur id laoreet tempor purus in nulla mus a facilisi odio sed. Condimentum cum a vulputate lacus at sem dictumst eros consequat a proin at a orci parturient. Eget arcu fames nec a vestibulum porttitor suspendisse ut consectetur sit arcu curabitur ac suspendisse natoque mus dapibus a parturient consectetur suspendisse adipiscing praesent rutrum. Justo ante sed risus rhoncus leo convallis elit parturient fermentum condimentum ac suspendisse iaculis orci faucibus a elementum per ornare volutpat metus ac sem sagittis vel. At lorem posuere eu porttitor at lobortis duis et vel nec cras cum nulla vestibulum quam habitasse a a.

Leidenschaft - Suomen ensimmäinen yrityskulttuuritoimisto
Ota yhteyttä

Mitä tänään muotoiltaisiin?

Me emme halua koskaan syödä yksin. Olemme halukkaita ja innokkaita keskustelemaan kanssasi mistä tahansa haasteesta tai mahdollisuudesta, jonka äärellä päiväpainisi käyt. Jos hyvin käy, voimme löytää yhdessä ratkaisun haasteisiisi. Olemme myös rohkeita sanomaan ei, jos emme ole parhaimmillamme haasteesi ääressä. Kanssamme vietetty tunti ei vielä tähän mennessä ole vienyt yhtään organisaatiota taaksepäin.

Jos yrityskulttuuri on sinulle tai yrityksellesi tärkeä, ota yhteyttä.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Suomalainen työelämä tarvitsee lisää intohimoa!

Näin tavoitat meidät

Merimiehenkatu 29 (4. krs)
00150 Helsinki
+358 50 346 75 70
info@leidenschaft.fi