Yrityskulttuurin muotoilu

Yrityskulttuuri on
tekoja ja rakenteita.

Se on sitä mitä tapahtuu kun kukaan ei ole katsomassa. Meillä on vankka näkemys ja kokemus siitä miten yrityskulttuuria muotoillaan ja rakennetaan rakenteiden, toimintatapojen tai esimerkiksi viestinnän avulla. Me perehdymme organisaatiosi yrityskulttuurin nyky- ja tavoitetilaan ja muotoilemme valitut yrityskulttuurilliset osa-alueet tukemaan tavoitekulttuurin rakentumista. Toimintaamme ohjaa vahva design-ajattelu. Siksi kaiken muotoilumme keskipisteessä on ihminen.

Miksi yrityskulttuuri­muotoilua?

  • Yrityksen kaikkien toimintatapojen ja rakenteiden tulee olla linjassa tavoitekulttuurin kanssa.
  • Kulttuuria tai yksittäisiä toimintapoja ei voi kopioida – ne pitää muotoilla juuri sinun organisaatiosi näköisiksi.
  • Rakenne ja toimintapa kerrallaan muotoilemalla rakennat yrityskulttuuristasi vahvan.
Muotoiluesimerkkejä

Rekrytointi

Millä ihmeellä saan houkuteltua parhaat tekijät meille? Miksi hukun näihin aivan vääränlaisiin työhakemuksiin? Miten saisin juuri oikeat hakijat kiinnostumaan meistä? Rekrytointi on yksi voimakkaimmin yrityskulttuurin vaikuttavista rakenteista, ehkä jopa se kaikkein voimakkain.

Me varmistamme kanssasi, että rekrytointiprosessinne on tavoitekulttuurinne mukainen ja tukee juuri teille sopivan talentin löytämisessä. Muotoilemme ja rakennamme rekrytoinnin kokonaisvaltaisesti alkaen työnantajamielikuvaa luovista työnantajalupauksista aina työsopimuksen allekirjoittamishetkeen asti. Niin hakijaviestintä kuin jokainen prosessin aikainen kohtaaminen muotoillaan tukemaan huippuluokan työnhakijakokemusta.

Voimme auttaa teitä esimerkiksi rekry-ja urasivustojen rakentamisessa, työpaikkailmoitusten sanoittamisessa sekä hakuprosessin vaiheistamisessa sopivia haastattelukysymyksiä ja yrityksen sisäistä työnjakoa myöten. Autamme löytämään rekrytointiinne tavoitekulttuurinne mukaisen twistin ja sen wow-efektin, jolla jäätte myönteisesti mieleen myös ei:n saaneille hakijoille. Erikseen sovittaessa voimme auttaa myös hakijoiden seulonnassa ja rekrytointiprosessin eri vaiheiden toteuttamisessa HRaaS-palvelumme kautta.

Perehdytys

Mitä pitäisi tapahtua ensimmäisen päivän aikana? Olisikohan hyvä tehdä parin viikon suunnitelma tuntitasolla uudelle tulijalle? Vai kuukauden? Mitä sen suunnitelman pitäisi sisältää? Jos rekrytointi on tärkeää, niin sitä on myös uusien ihmisten perehdyttäminen.

Kun talentti on saatu taloon, alkaa sitouttaminen ja rekrytoinnissa annettujen lupausten lunastaminen. Itse asiassa me olemme sitä mieltä, että talon tavoille opastaminen ja työyhteisöön integroiminen kannattaa aloittaa jo ennen ensimmäistä työpäivää. Jos vaivalla taloon saatu huipputyyppi häipyy koeajalla, kaikkia harmittaa.

Perehdytysprosessin muotoilulla varmistamme, että rekrytoinnissa annetut lupaukset myös lunastetaan päivästä yksi alkaen. Siksi muotoilemme kanssanne juuri teidän tavoitekulttuurianne tukevan perehdytysprosessin.

Perehdytysprosessissa uusi tulija otetaan kokonaisvaltaisesti osaksi yhteisöänne. Hänelle annetaan eväät voida hyvin hyvin niin ammatillisesti kuin työyhteisön jäsenenä. Tervetulotoivotusten, intensiivisten bootcampien tai ripotellen arkeen aseteltujen oppimishetkien avulla autamme sinua pitämään huolta siitä, että jo perehdytys sujuu juuri niin kuin sen pitääkin.

Johtamisroolit

Mitä johtaminen tarkoittaa meillä? Mikä on esihenkilön rooli? Milloin hän on onnistunut? Mitä hänen tiiminsä häneltä odottaa? Johtaminen voi olla erilaista eri organisaatoissa ja silti yhtä hyvää. Tärkeintä on, että johtaminen rakentaa ja toteuttaa juuri teidän tavoitekulttuurianne.

Mitä isompi organisaatio, sitä isompi rajapinta lähiesihenkilöiden ja muun henkilöstön välillä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että esihenkilöt edustavat sitä arvomaailmaa ja elävät todeksi tavoitekulttuuria, jota kohti organisaatio pyrkii. Ja olipa organisaatio teal tai lean, pyramidi oikein- tai väärinpäin, selkeää ja työntekoa sujuvoittavaa johtamista tarvitaan aina.

Aloitamme selvittämällä esihenkilötyöhön kohdistuvat odotukset ja vaatimukset organisaatiosi eri osista. Muotoilemalla johtamisroolit tavoitekulttuuria tukeviksi autamme sinua varmistamaan strategian jalkautumisen ja tavoitekulttuuria kohti vievän arkitekemisen. Tarvittaessa voimme jatkaa esihenkilöiden ja tiimien valmennuksilla tavoitekulttuurin edistämiseksi.

Oppimisen ja kehittymisen rakenteet

Johdetaanko teillä osaamista strategisesti ja suunnitelmallisesti? Tiedättekö mitä osaamista ja supervoimia tekijöillänne jo on? Entä mitä osaamista tarvittaisiin, nyt ja tulevaisuudessa? Tunnistatteko mitä taitoja saadaan kehitettyä kouluttamalla ja mihin tarvitaan rekrytointia?

Me autamme vastaamaan näihin ja muihin osaamisen johtamista koskeviin kysymyksiin. Kuulemalla sekä johdon että henkilöstön tarpeita pystymme muotoilemaan apunanne henkilöstön motivaatiota ja yrityksen kilpailukykyä vahvistavat kehittymisen rakenteet. Tämän päivän oppiminen on paljon muutakin, tai ehkä nimenomaan muuta, kuin kursseilla istumista. Me autamme löytämään teidän organisaationne tavat opettaa ja oppia, kehittää ja jakaa osaamista.

Työntekijöiden profiilit

En ymmärrä sitten yhtään näitä meidän myyjiä. Millä ihmeelle motivoin milleniaalin?

Uskomme, että johtamisessa tarvitaan empatiaa. Johtajien ja esihenkilöiden pitää ymmärtää mitä yksilöt pitävät merkityksellisimpänä oman motivaationsa ja hyvinvointinsa näkökulmasta.

Siksi autamme teitä selvittämään millaisia työntekijäprofileeja teillä on, millaiset työntekijät ovat juuri teillä eniten liekeissä ja mitkä toimet kutittavat minkäkin profiilin motivaatiota.

Käytämme työkaluna mm. empatiakarttaa, joka auttaa ymmärtämään työntekijän maailmaa. Mistä hän ilahtuu, mitä hän pelkää, mitä hän kuulee, mihin uskoo… Siqni-työntekijäymmärrystyökalu on toinen keskeinen keino sukeltaa työntekijän maailmaan.

Profiileja voidaan hyödyntää laajasti johtamisessa; niin rekrytoinnissa, perehdytyksessä, roolien luomisessa kuin palkitsemisessa.

Keskustellaanko muotoilu­projektista?

Ota yhteyttä!

Emmi Kantonen

johtaja, asiakkuudet ja palvelut

Emmi keskustelee kanssasi mistä tahansa haasteesta tai mahdollisuudesta, jonka äärellä olet. Jos hyvin käy, voimme löytää yhdessä ratkaisun haasteisiisi. Olemme myös rohkeita sanomaan ei, jos emme ole parhaimmillamme haasteesi ääressä.

emmi@leidenschaft.fi

0503708419

Ota yhteyttä

Tai jätä meille yhteydenotto­pyyntö!Me emme halua koskaan syödä yksin. Olemme halukkaita ja innokkaita keskustelemaan kanssasi mistä tahansa haasteesta tai mahdollisuudesta, jonka äärellä päiväpainisi käyt. Jos hyvin käy, voimme löytää yhdessä ratkaisun haasteisiisi. Olemme myös rohkeita sanomaan ei, jos emme ole parhaimmillamme haasteesi ääressä. Kanssamme vietetty tunti ei vielä tähän mennessä ole vienyt yhtään organisaatiota taaksepäin.

Jos yrityskulttuuri on sinulle tai yrityksellesi tärkeä, ota yhteyttä.