Yrityskulttuuri on kuningas -kirja

Kaikki alkaa yrityskulttuurista.

Intohimoisempi ja siten tuottavampi työelämä rakennetaan yritysten sisällä, ei komiteapäätöksillä valtioneuvoston linnassa. Keskeinen työkalu intohimoisemman työelämän synnyttämisessä on yrityskulttuuri. Kulttuuri on yksilöä ja yhteisöä voimakkaampi, joten sitä tulee johtaa – tai muuten se johtaa yritystä. Ja johtaa voi vain sellaista asiaa, josta on tietoinen.

Toivon, että kirjani auttaa sinua ymmärtämään, mitä kulttuurilla tarkoitetaan, kenen vastuulla se on ja miten siihen voidaan vaikuttaa. Loppu on sinun käsissäsi.

Kirjaviisautta

Yrityskulttuurin
Mitä-Missä-Milloin.

yrityskulttuuri-on-kuningas-kansi

Jos haluat ymmärtää mistä yrityskulttuurissa oikeasti on kyse, miksi se on tärkeä ja miten voittava yrityskulttuuri rakennetaan, tarvitset tämän kirjan. Kirjan on seikkaperäinen läpileikkaus yrityskulttuurista, sen teoriapohjasta ja käytännön ilmentymistä.

Kirjasta sanottua:

Panulla on harvinainen kyky kuunnella ja kuulla. Vuosikymmenten kuuntelun tulokset tähän teokseen koottuna palkitsee nyt lukijansa tässä kattavassa ja hauskasti kirjoitetussa yrityskulttuurin merkkiteoksessa. – Kimmo Kedonpää, Pipelife Finland Oy

Jos jokainen suomalainen yritysjohtaja lukisi tämän kirjan, väitän että Suomen kansantalous kokisi tuottavuusloikan, jota moderni taloushistoria ei ole vielä koskaan kokenut. Kerrassaan nerokas kirja, joka saa paatuneimmatkin käyttökateoptimoijat miettimään uusia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseksi. – Tuomas Helle, GF Credit Oy

Panun kirja on kattava teos yrityskulttuurista lähtien sen määrittelystä, perustellen merkityksen, strukturoiden kompleksisen asian käsiteltäväksi ja luonnollisesti antaen lukemattomasti käytännön ohjeita kulttuurin rakentamiseen. Kirjoitustyylin raikkaus ja lukemattomat käytännön esimerkit tekevät kirjasta miellyttävän ja innostavan kirjan lukea. Vahva suositus – sisältö antaa työkaluja niin johdolle kuin muillekin kulttuuriasioiden kanssa toimiville!  Tuomas Syrjänen – Futurice Oy

Sadetta saadaan. Aurinkoa otetaan.

Kohti intohimoisempaa työelämää.

Kuten kirjani esipuheesta olet saattanut päätellä, vaikuttimeni tämän kirjan kirjoittamiseen ovat kuitenkin samat kuin Frederick W.Taylorilla, hänen kirjoittaessaan klassikkoteoksensa Tieteellisen liikkeenjohdon periaatteet. Gallup julkaisi loppuvuodesta 2017 mittavan State of Global Workplace -tutkimuksensa uudet tulokset. Tutkimuksen mukaan vain 14 prosenttia suomalaisesta työvoimasta on sitoutunut työ- paikkaansa. Yhtä suuri osa suomalaisesta työvoimasta on aktiivisesti sitoutumatonta jättäen täten passiivisesti sitoutumattomiksi 72 prosenttia työvoimasta. Osasyyllinen tähän on Frederick W. Taylor, mutta ennen kaikkea syyllisiä ovat sokeat, kyvyttömät ja laiskat yritysjohtajat, jotka eivät ole ymmärtäneet tai halunneet ymmärtää taylorismin valuvikaa, maailman ja työelämän muuttumista eivätkä ihmiseen koodattua potentiaalia.

Visionääri-yritysjohtaja Nilofer Merchant määrittää yrityksen menestyksen kaavan seuraavasti:

SSe = (T*P)C, Success = (Talent * Purpose)Culture
eli
Menestys = (Talentti * Tarkoitus)Kulttuuri

Kulttuuri ei siis ole Merchantin mukaan kerroin vaan toistuva kerroin eli potenssi. Kuten olen pyrkinyt osoittamaan, hyväkään kulttuuri ei luo menestystä ”tyhjiössä”, sillä se vaatii polttoaineekseen ihmisiä ja tarkoitusta.

Työntekijän osaaminen ja potentiaali ovat yrityksen menestyksen kannalta ensiarvoisen tärkeitä, mutta vielä tärkeämpää on se, kuinka paljon työntekijä haluaa osaamisestaan ja potentiaalistaan antaa yrityksen käyttöön. Olen valitettavan usein nähnyt, että huippuosaavat työntekijät käyvät työpaikallaan tekemässä minimisuorituksen. Syitä tähän on lukuisia, mutta yleisin on edelleen se, että työpaikkoja ei Suomessa rakenneta sellaisiksi, että ihmiset kokisivat niissä intohimoa. Suomalaiset työpaikat ovat tylsiä ja harmaita pääsääntöisesti siksi, että ne ovat yritystensä kaltaisten ihmisten johtamia.

Liian moni ihminen kituu työpaikallaan odottamassa soittoa headhunterilta tai työn ikeestä vapauttavaa eläkettä käyttäen energiaa työhönsä juuri niin vähän, ettei ihan saa potkuja. Työntekijä ei osaa innostua työssään, ei vaikka haluaisi. Tällaista tilannetta, jossa työntekijä ei anna kaikkea osaamistaan tai energiaansa yrityksen käyttöön, kutsun yrityksen sisäiseksi aivovuodoksi

Katkelma kirjan Lopuksi-luvusta.

Julius Manni Leidenschaftin Panu Luukka on kirjoittanut hel-vetin hyvän kirjan ihmiskeskeisestä yrityskulttuurista. Kirja ei ole helppo, mutta (työ)elämä harvoin on. Julius Manni Tieto Oyj Mikko Kuitunen Monipuolinen ja kokoava teos yrityskulttuurista niin sen rakentamisesta kuin myös johtamisesta. Ehkäpä vihdoin keskustelu vahvan ja systemaattisesti rakennetun yrityskulttuurin tuomista hyödyt saa ansaittua ilmatilaa myös Suomessa. Mikko Kuitunen Vincit Oyj Saana Tyni Ahmin kirjan alusta loppuun. Loppupuolella kirjaa totesin läpsäisseeni itseäni naamaan paristi, tunteneeni ylpeyttä sitäkin useammin, valaistuneeni. Vaikka sääli on sairautta, säälin kaikkia niitä, jotka ei pääse tätä kirjaa lukemaan. Erityisesti, jos työskentelee yrityksen tai organisaation johtotehtävissä. Saana Tyni Koti Puhtaaksi Oy Miia Savaspuro Panu kirja on kunnianhimoinen yritys pilkkoa atomeiksi yrityskulttuuri, tuo vaikeasti määriteltävä asia, jonka me kaikki tunnistamme, mutta josta on usein niin vaikea saada otetta. Tässä tehtävässä kirja onnistuu erinomaisesti. Miia Savaspuro Miltton Oyj Laura Tarkka Kirja toimii hyvänä inspiraationa ennen kulttuurimuutoksen ristiretkeä ja lohdullisena reittioppaana sen aikana. En keksi ketään, jonka ei kannattaisi tähän kirjaan tarttua. Laura Tarkka Kämp Collection Hotels Oy Joonas Kiminki Kirja poikkeaa muista johtamiskirjoista siinä, että se paranee loppua kohti. Tämä voi tosin johtua siitä, että sen alku on niin tylsä. Joonas Kiminki Filosofian Akatemia Oy, kirjan esilukija Mikael Jungner Yrityskulttuuri on sitä mitä tehdään, kun kukaan ei katso. Tämä ja lukematon määrä muita oivalluksia tulevaisuuden työelämästä hyvin kootussa paketissa. Innoittava kirja. Kulttuuriteko Panu Luukalta. Mikael "Alien" Jungner Kreab Finland Oy Pekka Vähähyyppä Erinomainen teos aina ajankohtaisesta asiasta. Kirjasta huokuu kirjoittajan asiantuntemus ja innostus yrityskulttuurin kehittämiseen. Pekka Vähähyyppä Stockmann Oyj Karri Leskinen Tässä kirjassa Panu on laittanut yksiin kansiin sen, mistä yrityskulttuurissa on kysymys, miksi sen johtaminen on tärkeää ja miten sitä tehdään. Erittäin laaja aihealue on tuonut kirjaan paljon sivuja, mutta ehdottomasti kaikki lukemisen arvoisia. Karri Leskinen BocoIP Oy Pia Valkonen Panu Luukan Yrityskulttuuri on kuningas -kirjassa on 439 numeroitua sivua. Sivulle 64 asti Luukka pohjustelee, kuinka hienoissa firmoissa hän on ollut konsultoimassa tai järjestelemässä asioita ja miten juuri tämä - hänen kirjoittamansa kirja - antaa kertakaikkisen jumalallisen tiedon yrityskulttuurista. Pia Valkonen yrittäjä, bloggaaja - piavalkonen.fi puheenvuoro Panun kirjasta sanottua
PODCAST

Olethan jo tutustunut Yrityskulttuuri on kuningas -podcastiin?

Yrityskulttuuri on kuningas -podcastissa keskustellaan siitä: Mitä yrityskulttuurilla oikeasti tarkoitetaan, miksi se on tärkeä ja miten kulttuurilla rakennetaan yritykselle todellista kilpailuetua. Podcast-sarja toimii Yrityskulttuuri on kuningas-kirjan syventävänä ja sitä tukevan materiaalina.

Podcastissa kulttuuria lähestytään kymmenen yritysjohtajan henkilökohtaisen kasvutarinan kautta. Tarinoiden kautta kuulijalla on mahdollisuus oppia iso nippu konkreettisia tekoja menestyvien yritysten takaa. Tekojen, jotka toimivat ja niiden, jotka eivät. Keskusteluiden isäntänä toimii Panu Luukka.

Ota yhteyttä

Heräsikö kirjasta ajatuksia?
Haluatko Panun puhumaan  kulttuurista?

Jos yrityskulttuuri kiinnostaa ja Panun kirja inspiroi, voit pyytää Panua puhumaan organisaatiollesi. Panun Yrityskulttuuri on kuningas -puheenvuoro (1-3 tuntia) on räätälöitävissä johtoryhmälle, esihenkilöille tai koko yritykselle.

Jos haluat keskustella yrityskulttuurista, ihan noin muuten vain, ota meihin yhteyttä.

Jätä yhteystietosi…

…niin me otamme sinuun yhteyttä.