Kun haluat yritykset yhteen, tuo ihmiset yhteen

Siitä on pari kuukautta, kun Eezy Flow, Leidenschaft ja Siqni yhdistivät voimansa. Konkreettisen työn arki on vielä ennallaan, mutta konepellin alla tapahtuu koko ajan. Ihan käytännön tekoja, ei pelkkää pöhinää.

Vielä en voi olla varma, mutta minulla on vahva tunne, että tässä casessa on onnistumisen ainekset.

Ensinnäkin: Muutos tehdään teoilla. Puhettakin tarvitaan, mutta tekohan se on puhuminenkin, ainakin jos yhtään tietoisemmin miettii mitä puhuu ja missä.

Mitä meillä yhdistymisen eteen sitten konkreettisesti tehdään?

Tiedän, että oma HR:mme Mona ja liiketoimintajohtajamme Markus vääntävät hiki hatussa taustalla yhteen meidän talous- ja HR-järjestelmiä ynnä muuta ei-niin-seksikästä-mutta-välttämätöntä. Markkinoinnin Elina leipoo flowlaisten kanssa yhteen asiakasviestintää.

Moni yritys jättäisi tämän tähän. Järjestelmät synkassa, elämä synkassa? No ei. Siksi meillä tapahtuu paljon muutakin, isoa mutta myös sitä äärettömän tärkeää arkisen pientä.

 • Läpinäkyvyyden hengessä starttasimme heti yhdistymisuutisen jälkeen laidareiden oman Eezy-weekly -palaverin. Siinä käymme läpi, mitä on tapahtunut, mitä on meneillään ja mitä tulee tapahtumaan. Suoran puheen puolituntinen kysy-mitä-vaan-hengessä. Ja mehän kysymme, koska meille suora puhe on pyhää.
 • Äskettäin toteutui ensimmäinen laidareiden + flowlaisten (yhteisnimi pitää vielä etsiä 🤔 ) monthly. Monthlyssa puhuttiin muun muassa siitä, miten tähän laidareiden järisyttävään suorapuheisuuteen pitäisi suhtautua. 😅
 • Avasimme yhteisen Slack-työtilan. Laidareille myös Slack on työvälineenä jos nyt ei pyhä niin ihan vähintäänkin rakas, joten houkuttelimme flowlaiset testaamaan sitä kanssamme. Muutamassa päivässä keskustelu on lähtenyt käyntiin. Ajatuksia, tietoa ja fiiliksiä jaetaan jo mm. #kohtaamiset, #inspiraatiota ja #kehittyminen -kanavissa.
 • Eikä tuota Slackiakaan vain ”avattu”, vaan ihmiset pingattiin johdonmukaisesti tärkeille kanaville. Me tottuneemmat saimme haasteen näyttää mallia aktiivisesta keskustelusta, uusille tehtiin ohjepaketti videoineen, ja Mona tiputtelee porukalle päivittäin meiltä konkareilta kerättyjä pragmaattisia Slack-vinkkejä. Mikko on luvannut viedä porukan ihan Slackin ytimeen, eli opettaa miten postauksia kommentoidaan hassunhauskoilla gifeillä.
 • Slack-botti arpoo päivittäin lounaskaverin kaikille halukkaille. Lounaalta räpsäistään kuva, joka esittelytekstin kera jaetaan muulle työyhteisölle lounaan jälkeen, missäpä muualla kuin siellä Slackissa.
 • Kokeilemme ja tutkimme ristiin toistemme tuotteita. Teemme itse toistemme henkilöstökyselyitä ja puramme tulokset jälleen kerran suoraan kysyen ja puhuen.
 • Syksyksi on suunnitteilla käytäntö, jossa pääsemme rinnalta seuraamaan uuden kollegan työpäivää ja tekemisen tapaa.
 • Yhteinen strategia- ja visiotyö on jo käynnissä ja intensiivistyy syksyllä.

Mielestäni tämä etenemisjärjestys on hyvä:

 1. yhdistymisneuvotteluissa tietenkin jo ison kuvan ja synergian pohtimista.
 2. sitten paljon paukkuja luottamuksen rakentamiseen ihmisten välillä kohtaamisten kautta.
 3. sen jälkeen toisistamme oppineena takaisin strategian ja yhteisen unelman äärelle.

Eikö kuulostakin aika hyvältä?