Jäisitkö seuraavaksi lomalle yrityskulttuurimuotoilijana?

Leidenschaftin missio on muuttaa työelämää. Näin siis isossa kuvassa.

Jotta työelämä olisi yksilön kannalta mielekästä tai jopa merkityksellistä, olisi tärkeää pysähtyä pohtimaan aika-ajoin sitä, mikä itseä töissä innostaa ja motivoi. Usein tällaisen pohdinnan paikka tulee eteen silloin, kun lomalta palataan takaisin sen kuuluisan ”sorvin” ääreen. Saattaa nimittäin olla niin, että jos ei ole aidosti innoissaan siitä mitä tekee, niin oma työ voi tuntua hiekkapaperilta, etenkin juuri loman jälkeen  Juuri tästä syystä jokaisen lomalta palaavan olisi hyvä aloittaa syyslukukautensa miettimällä itselleen merkityksellisiä asioita työelämässä.

Ajattelin seuraavaksi jakaa minulle merkityksellisimmät asiat työelämässä ja sen miksi minusta oli innostavaa palata loman jälkeen yrityskulttuurimuotoilijan työhön. Nämä ovat samalla minun vastaukseni meidän viimeisimpään Siqni-kyselyyn keväältä. Ehkä joku muukin kokee juuri nämä asiat itselleen merkitykselliseksi ja haluaisi työkaveriksemme Leidenschatille?

Organisaation innostava päämäärä ja tavoite 

Tiedän mitä me haluamme isossa kuvassa saavuttaa ja mikä on oma roolini siinä. Viime kevään yrityskaupoista huolimatta, tavoitteemme suomalaisen työelämän muuttamisesta ei ole muuttunut ja minulla on edelleen sellainen olo, että vaikutan omalla työlläni positiivisesti muutokseen. Lisäksi tiedän, että pääsen mukaan, kun määrittelemme yhteistä tarinaamme Eezy Flown ja Leidenschaftin porukalla. Tästähän saattaa olla luvassa jotain upeaa! 

Vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ja työympäristöön 

Olen pääsääntöisesti oman työni pääarkkitehti ja saan järjestää työni yhdessä kollegoideni sekä asiakkaitteni kanssa, niin kuin parhaaksi näen. Ja joo, kulttuurimuotoilijan projektityössä on aika paljon liikkuvia osia ja aikataulut elävät joskus turhankin vilkasta elämää, mutta 98 % ajasta, kaiken saa järjestymään juuri oikein. Tämä pätee myös työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen, sillä meillä pystyy järjestämään elämänsä toimivaksi kokonaisuudeksi, oli kyse sitten mökkireissuista tai päiväkotiaikatauluista. Työmme on mielenkiintoista ja välillä todella haastavaa, sillä yrityskulttuurit muodostuvat ihmisistä, jotka eivät suinkaan ole kaikki samanlaisia. Välillä asioiden kiteyttäminen on h*lvetin vaikeaa eikä asiakaskaan ole aina 100 % tyytyväinen mutta suurimman osan ajasta yrityskulttuurimuotoilijan työ on todella palkitsevaa. Etenkin, kun näet, että asiakkaalla asiat alkavat muuttumaan.  

Omia kiinnostuksia vastaavat kehitysmahdollisuudet 

Olen ollut Leidenschaftilla yrityskulttuurimuotoilijana viisi vuotta ja erityisesti työsuhteeni ensimmäiset vuodet olivat sitä kuuluisaa hockey stick -mallista oppimiskäyrää ja ammatillista kasvamista. Oppimista ja kehittymistä tapahtuu edelleen jokaisessa asiakasprojektissa sekä osaavien kollegoiden kautta. Vaikka puhummekin Leidenschaftista ja Siqnistä sisäisesti imperiumina, olemme 20 hengen organisaatio, joten suoranaisia uraportaita meillä ei ole, eikä kaikkia ammatilliseen kehittymiseen liittyviä asioita voida huomioida. Sitäkin tärkeämpää on ollut mahdollisuus tulla kuulluksi omaan osaamiseen liittyvien toiveiden suhteen. Kevään yrityskauppojen myötä meillä koittaa myös osaamisen saralla mielenkiintoiset ajat, kunhan ymmärrämme ja hahmotamme kauppojen tuomat mahdollisuudet osaamisemme kehittämiseen. 

Ammattitaitoiset kollegat 

Meillä on todella kovia osaajia töissä – parhaat yrityskulttuuriosaajat Suomessa. Otamme osaamisestamme parhaan irti tekemällä töitä pareittain, kehittämällä palveluitamme yhdessä ja jakamalla osaamistamme yhteisillä aamiaisilla sekä soittamalla, tapaamalla, lounastamalla ja törmäämällä toinen toisiimme jatkuvasti. Kun ihmettelen ääneen tai Slackissä, saan yleensä useamman laidarin tuen lähes välittömästi. Meitä yhdistää uteliaisuus ja se saa meidät oppimaan koko ajan lisää! Tunnistamme kuitenkin olevamme keskeneräisiä ja kaipaamme joukkoomme lisää ammattilaisia jakamaan omaa osaamistaan ja muuttamaan suomalaista työelämää kanssamme. 20 kollegaa ei vain riitä. 

Työpaikan vahva yhteishenki 

Leidenschaftin ja Siqnin imperiumissa ei menestytä toisten kustannuksella vaan pelaamalla kaveria paremmaksi kohti yhteistä maalia. Teemme töitä yhdessä ja vaihtuvilla kokoonpanoilla. Tunnemme toisemme, luotamme toisiimme, puhumme suoraan ja useimmiten huumorimme on roimaa eikä kukaan säästy siltä. Toimistolle on erityisen mukava tulla, kun tiedän, että siellä saan tehdä töitä yhdessä ja se on vielä hauskaakin. Joskus niinkin hauskaa, että pitää sulkeutua erilliseen huoneeseen kirjoittamaan (niin kuin nytkin). Jos tai kun mokaat, on sinulla täysi yhteisön tuki takanasi ja siihen voi luottaa, aina. 

Nämä viisi asiaa ovat minulle ne kaikista merkityksellisimmät töissä, eivätkä ne kaikki toteudu 100 prosenttisesti. Ne toteutuvat kuitenkin keskimäärin 91 / 100 ja siksi elokuinen maanantai ei ole minulle paha rasti.  

Päätin kirjoittaa tämän blogin juuri tällaiseksi kahdesta syystä: 

  1. Jokaisen yrityskulttuurin ammattilaisen pitäisi saada palanen Leidenschaftia elämäänsä. Tämä on siis röyhkeää rekrytoinnin tuotesijoittelua. Tarvitsemme lisää osaajia, jotka syttyvät juuri tämän tyyppisestä arjesta ja saattavat ihan tietämättään haluta juuri meille töihin yrityskulttuurimuotoilijaksi. 
  2. Haluan kannustaa jokaista miettimään itselleen merkityksellisiä asioita töissä. Kun ne toteutuvat hyvin tai erinomaisesti, olet luultavasti oikeassa paikassa töissä ja muutkin näkevät sen. Mikäli ne eivät toteudu hyvin, niin kannattaa pohtia voiko asialle tehdä jotain. Jos työelämä on täynnä tuulimyllyjä, niin se näkyy naamasta ja suorituksesta. Suomalainen työelämäkin on asteen verran parempaa, jos useampi meistä on fiiliksissä omasta työstään! 

Jos minulle merkityksellisimmät asiat herättivät sinussa värähtelyjä ja koet, että sinusta voisi olla yrityskulttuurimuotoilijaksi, niin käy lukemassa meidän työpaikkailmoituksemme tarkalla silmällä. Jos senkin jälkeen olet sitä mieltä, että haluaisit seuraavaksi palata lomalta yrityskulttuurimuotoilijana, niin hae meille töihin tai laita vaikka minulle linkkarissa viestiä.