Johtajan momentum on nyt

Liikumme tällä hetkellä muutosjohtamisen kiirastulessa. Viikkojen ja päivien aikana olemme saaneet seurata yrityksiä ja niiden kulttuurien kantokykyä. Vahvat säilyvät. Toki, tilanteeseen vaikuttaa tällä hetkellä muukin kuin yrityskulttuuri, mutta tässä blogissa tarkastelemme maailmaa kulttuurin kulmasta. Koska, jostain syystä, mieleeni juolahti eilisiltana sana momentum.

Johtaja. Vahva yrityskulttuuri kantaa hedelmää tiukkoina aikoina ja antaa nyt ponnistusvoimaa. Henkilöstösi on parhaimmillaan taisteluhenkeä puhkuen tekemässä ihan mitä tahansa pitääkseen yrityksesi pystyssä. Ilmassa voi oikeasti olla jonkinmoista hekumaa. Voin sanoa näin, koska olen itse tällaisessa tilassa. Ainakin tällä hetkellä. Nyt on kyse minuuteista. Aika kuluu näinä aikoina nopeammin kuin yleensä. Eri suunnista satelee yllätyksiä, osa niistä on mahdollisuuksia, osa sulkee tien suoraan nenän edestä. Jos johtajana tuudittaudut nyt siihen ajatukseen, että kun jengi eilen Zoom-miitissä itki yhteenkuuluvuuden kyyneleitä ja että kyllä homma tästä loksahtelee itsekseen menemään, huomaat huomenna olevasi väärässä.

Koska aika kuluu nopeammin, on sinunkin toimittava nopeammin. Johtajalta ihmiset odottavat nyt tunnelman luonnin jälkeen ja lisäksi toimintaa. Lauseet kuten, ”katsotaan muutaman päivän päästä kuka ottaa tästä kopin..” tulevat kosahtamaan isosti omaan nilkkaan. Ja miksi? Siksi, että juuri nyt parhaimmat talentit ovat valmiina toimimaan. Jos et nyt valjasta talenttia käyttämään niitä kykyjä, jonka takia hänet on palkattu ja minkä takia hän itse on kehittänyt osaamistaan, hän turhautuu nopeasti. Koska aika kuluu nyt myös tämän suhteen nopeammin.

Muista siis Momentum. Nyt on kyse kaikista tärkeimmästä: Talentistasi. Momentum on tällä hetkellä juuri nyt. Oli aamu, päivä tai lta.