Tositarkoituksella osa 1: Pieneen startupiin töihin, minäkö?

Laidarit etsivät kollegaa tosi tarkoituksella!

Vastaamme viiden blogin sarjalla rekryprosessissamme eniten kysymyksiä esiin nostaneisiin asioihin ja kuvaamme samalla uniikkia kulttuuriamme. Kaikki esiin nousseet teemat ovat valideja epäilyksiä ja huolia; ei duunin vaihtaminen ikinä ole helppoa ja etenkin tällaiseen ”uuteen” siirtyminen on vielä vaikeampaa.

Kaikki blogit olemme kirjoittaneet me, Leidenschaftiin palkatut yrityskulttuurimuotoilijat. Me olemme itse käyneet saman prosessin läpi ja itse kukin miettineet samoja kysymyksiä. Kaikki uskalsimme tehdä hyppäyksen ja emme ole sitä katuneet. Lue kirjoituksemme, niin tiedät tasan tarkkaan, onko Leidenschaft sinulle paras työpaikka.

Terveisin, Johanna, Enna, Mikko ja Anna

Kysymys 1. ”Pieni ja suht tuore startup HR-alalla, miksi riskeeraisin oman HR-johtajan paikkani epävarmassa ympäristössä?”

Jokaisella Leidenschaftin yrityskulttuurimuotoilijalla on in-house HR-tausta.  Tulemme eri aloilta, eri kokoisista ja eri tavalla toimivista organisaatioista. Kokemustaustalta löytyy mm. IT/digi-alaa, ravintola/franchising- alaa sekä järjestöä/valtiota. Aikaisempien työnantajiemme kokoluokka vaihtelee maailman suurimmista yrityksistä pienempiin kasvuyrityksiin ja startupeihin.

Emme hae talentteja tietyltä toimialalta tai tietyllä osaamispainotuksella. Tässä kokoluokassa kuitenkin tarvitsemme vielä henkilöitä, jotka pystyvät ottamaan HR:n ja kulttuurin kehittämisen haltuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Tämän vuoksi konkreettiset näytöt kulttuurin ja työskentelytapojen kehittämisestä ovat meille tärkeitä.

Organisaatiossamme on nimetyt henkilöt, joiden tehtävänä on myydä (ja joskus he jopa siinä onnistuvat). Sinun  yrityskulttuurimuotoilijana ei siis tarvitse pelätä myyntiä, eikä muotoilijoillamme ole henkilökohtaisia myyntitavoitteita. Muotoilijamme myyntityö tapahtuu asiakkuuksissa itsestään. Sieltä olemme saaneetkin isoimmat diilimme; työ puhuu puolestaan ja asiakkaamme luottavat meihin. Sitä isompaa tyydytystä työstään saa hakea.

Sytytkö yrityskulttuurin kehittämisestä?

Riskinotosta. Ensinnä täytyy todeta, että Leidenschaft on erinomainen työpaikka sellaisille yrityskulttuurin kehittämisestä ja rakentamisesta syttyville HR:ille, jotka innostuvat ja nauttivat muutoksissa elämisestä. Me muutamme tapoja tehdä töitä. Tämä edellyttää yrityskulttuurimuotoilijalta oma-aloitteisuutta, kykyä draivata muutosta, epävarmuuden sietokykyä ja hyvää ammatillista itsetuntoa. Äärimmäisen tuvallisuushakuinen ihminen ei meillä työskentelystä siis varmastikaan nauttisi.

Leidenschaft tarjoaa kuitenkin työhön tukiverkoston – Suomen kovimmat yrityskulttuurimuotoilijakollegat. Työtapamme tukevat ja edellyttävät myös paljon yhdessä tekemistä.

Toinen riskinottoon liittyvä pointti on toki se, että vaihtaako HR-johtajan työn työhön melko nuoressa yrityskulttuurimuotoilutoimistossa? Tiedostamme, että alkutaipaleellamme jo itse Leidenschaft on valintana voinut edellyttää ihmisiltämme tätä päivää enemmän riskinsietokykyä – olimmehan reilu pari vuotta sitten vielä juuri perustettu yritys ja Suomen ensimmäinen yrityskulttuurimuotoilutoimisto.

Hyvät verkostot ja tyytyväiset asiakkaan siivittävät onnistumisiin

Alusta asti meitä ovat kuitenkin kannatelleet hyvät verkostot ja tyytyväiset asiakkaat. Nyt meillä on jo pitkäaikaiseksi muodostuneita kumppanuuksia, Siqnimme on noussut aivan odottamattomiin sfääreihin ja projektiliiketoiminta on isompaa kuin alussa osasimme odottaa. Tämän lisäksi olemme päässeet jo pieneen hypeen, jonka odotamme kasvavan edelleen tänä vuonna.

Olemme kahden vuoden olemassaolon jälkeen saavuttaneet kaiken sen mitä alunperin lähdimme tavoittelemaan. Viime vuonna (2017) liikevaihtomme ylitti maagisen 1 M€ rajan. Tämän kaiken ytimessä on vahva ja tiivis joukko intohimoisia asiantuntijoita, jotka erilaisuuksista huolimatta luottavat toisiinsa täysin palkein.

Resonoiko kirjoitus sinussa? Laita meille hakemus ja palataan pian asiaan, haluamme kuulla sinusta lisää! Voit täyttää työhakemuksemme täällä.