Kun asiat tapahtuvat itsestään

Me ajateltiin kirjoittaa blogisarja, siitä millaista oli hakea Leidenschaftille töihin ja miten rekrytoinnissa annetut lupaukset on toteutuneet arjessamme” kertoi Johanna meille ja hymyili itselleen ominaiseen, veitikkamaiseen tyyliinsä. ”Ajateltiin, että se saattaisi helpottaa rekrytointia…” Johanna jatkoi. Meillä hän tarkoitti itseään, Ennaa, Mikkoa ja Annaa, eli yrityksemme yrityskulttuurimuotoilijoita.

Mahtava idea, totesimme yhteen ääneen (tässä meillä tarkoitetaan Monaa, Markusta ja Panu eli Leidenschaftin perustajia ja osakkaita). Saatesanoiksi Johannalle ja kumppaneille sanoimme vain: ”Olkaa rehellisiä.”

#Tositarkoituksella

Näin syntyi viiden blogin #Tositarkoituksella -sarja, jonka viimeinen osa julkaistiin tänä aamuna.

Blogien teemoina olivat 1) Pelko hypätä ”varmasta” duunista Leidenschaftin kaltaiseen startupiin; 2) Pelko asiakkaalle yksinjäämisestä ja jämähtämisestä; 3) Tekemisen vapaus (lupaamme sitä isolla kauhalla); 4) Rohkeus sanoa, se mitä pitää sanoa (vaadimme sitä isolla nuijalla) ja; 5) Lupaus jatkuvasta kehittymisestä (joo, sitäkin lupaamme, jopa kokeneille HR-tiikereille).

Mielestämme blogeista tuli juuri sellaisia kuin toivoimme: Rehellisiä kuvauksia ristiriitaisista ajatuksista, jotka liittyvät työnhakuun ja superlatiivieja pullisteleviin työnantajalupauksiin. Olimme suunnattoman kiitollisia blogisarjasta, mutta ehkä eri syystä kuin monet ajattelevat. Joo, saimme hyvää sisältöä ja sitä kautta paljon liikennettä Leidenschaftin sivuille,mutta…

Olimme kiitollisia erityisesti siitä syystä, että Laidarimme halusivat oma-aloitteisesti kertoa nämä asiat potentiaalisille kollegoilleen. Emme käskeneet, emmekä pyytäneet. Emme myöskään ohjanneet kirjoituksia millään tavalla. Ne syntyivät Laidariemme kokemuksista.

Kirjoitukset saivat meidät hykertelemään onnesta

Kirjoitus sai meidät myös hykertelemään onnesta. Jos Laidarimme kokevat työnsä tuolla tavoin, kuin ovat siitä kirjoittaneet, olemme onnistuneet tavoitteessamme: Luoneet unelmien työyhteisön unelmiemme työntekijöille, jotka työllään muuttava päivittäin suomalaista tapaa tehdä töitä.

Haemme lisää Laidareita joukkoomme. Ole rohkea ja hae, olet todennäköisesti juuri se mitä haemme.

Intohimolla ja ylpeydellä!

Mona, Markus & Panu